Aktivt kol pulver

Aktivt kol pulver

Aktivt kol framställt av ekologiska kokosnötskal.

Aktivt kol framställt av ekologiska kokosnötskal. Extra fint pulver för användning i hudvård och mat.

Aktivt kol, activated charcoal, är ett speciellt framställt amorft kol, med små porer och stor porvolym, vilket ger en mycket stor yta där absorbation kan ske. Aktivt kol används därför till avgiftning och rening.

I hudvårdsprodukter kan aktivt kol lindra akne, insektsbett och hudinfektioner, veka avgiftande och renande. Använd t.ex i ansiktsmasker eller utblandat i kokosolja som ett lindrande omslag. I kallrörd tvål används detta kol för samma egenskaper, samt för sin svarta färg.

OBS! Aktivt kol är kraftigt svart, linda om omslag med gasbinda, och låt inte kolet komma i kontakt med kläder vid användning.

Livsmedelskvalitet, kan intas oralt.

INCI

Activated charcoal

Förpackning

Påse

Invärtes

Kan användas invärtes

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.