Zinkoxid

Zinkoxid

Zinkoxid är en välkänd och ofta använd mineral i kosmetik och hudvård. Zink verkar antiinflammatoriskt, anti-bakteriellt och har en lugnande effekt på huden.

Zinkoxid är ett helt vitt mineralpigment som är mer täckande än titanoxid. Används för att ge fyllighet, matthet och vithet åt kosmetika och hudvårdsprodukter och som färgsättning av mineralsmink som ögonskuggor, foundations, läppstift, rouge och som tvålfärg i egentillverkad tvål. Ljus- och värmebeständigt.
Används som solskyddande ingrediens i solskyddsprodukter och ger ett fysikaliskt skydd då zinkoxidens partiklar reflekterar bort solens skadliga strålar. Solskyddets styrka beror även på övriga ingredienser i produkten, men en riktlinje är att zinkoxid ger ca 1 SPF per procent av produkten (15% zinkoxid = ca SPF 15.)

Zinkoxid är en välkänd och ofta använd mineral i kosmetik och hudvård. Zink verkar antiinflammatoriskt, anti-bakteriellt och har en lugnande effekt på huden. Används i salvor (doseras med 10-15% av färdig produkt) för blöjeksem då zink skyddar mot skav.

Zinkoxid är verksamt mot finnar, munsår och eksem. Zink är uttorkande på vätskande blåsor, men i en salva med oljor och vax fungerar fettet och vaxet även återfuktande och fuktighetsbevarande.

Zinkoxid framställs genom oxidering av zink. Vår zinkoxid har kosmetikakvalitet och är godkänd som ingrediens i alla kosmetiska och hudvårdande produkter. Innehåller ej nanopartiklar.

INCI

Zinc oxide; CI 77947

Förpackning

Påse

Mineraler & mineralbaser

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.