Titandioxid

Titandioxid

Titandioxid är ett helt vitt mineralpigment. Används som naturligt solskyddsfilter.

Används för att ge fyllighet, matthet och vithet åt kosmetika och hudvårdsprodukter. Används som solskyddande ingrediens i solskyddsprodukter och ger ett fysikaliskt skydd då titandioxidens partiklar reflekterar bort solens skadliga strålar. Solskyddets styrka beror även på övriga ingredienser i produkten, men en riktlinje är att titandioxid ger ca 1 SPF per procent av produkten (15% titandioxid = ca SPF 15.

Används även till färgsättning av mineralsmink som ögonskuggor, foundations, läppstift, rouge och som tvålfärg i egentillverkad tvål. Ljus- och värmebeständigt.

Pigmentet är mycket färgstarkt, en liten mängd räcker långt. Innehåller ej nanopartiklar.

 

INCI

CI 77891

Förpackning

25 g och 100 g i påse

Mineraler & mineralbaser

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.