Makersemuls W/O

Makersemuls W/O

Naturligt emulgeringsmedel avsett för w/o (vatten-i-olja) emulsioner. Doseras 5-10% av total mängd kräm beroende på recept.

Makersemuls W/O är ett naturligt emulgeringsmedel speciellt avsett för w/o (vatten-i-olja)-emulsioner. Doseras 5-10% av total mängd kräm beroende på recept.

En w/o (vatten-i-olja)-emulsion definieras av att emulsionen består av små, små vattendroppar omslutna av oljefasen. Till skillnad från den mer vanliga o/w (olja-i-vatten)-emulsionen som består av små, små oljedroppar omslutna av vattenfasen.

En w/o-emulsion känns därför betydligt fetare på huden, även vid samma fetthalt. Detta beror på att det är den omslutande oljefasen som kommer i kontakt med huden först. Makersemuls W/O används till feta och skyddande krämer och lotioner; t.ex. för hand-och fotvård och till babycremer. En w/0-emulsioner är även särskilt lämpad till solskyddskräm då emulsionen är mer vattenavvisande, svårare att tvätta bort, och kan hålla högre dosering av mineraliskt solskydd.

Så använder du Makersemuls W/O:

Makersemuls W/O är en mjuk, oljelöslig pasta som kan användas till både varmemulgering och kallemulgering då den inte behöver smältas. Kan även användas i så kallad one-pot-method, d.v.s. där man blandar såväl vattenlösliga och fettlösliga ingredienser i samma bägare innan värmning och emulgering. Makersemuls W/O funkar bäst med en oljefas om 15-30% olja. Ju högre andel olja, desto tunnare emulsion. Mängden emulgeringsmedel påverkar inte nämnvärt konsistensen.

INCI

Polyglyceryl-3 Polyricinoleate; Sorbitan Sesquioleate; Cetyl Ricinoleate; Glyceryl Caprate; Cera Alba; Magnesium Stearate

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förpackning

PET-Burk

Emulgering och konservering

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.