Pilbarksextrakt

Pilbarksextrakt

Pilbarksextrakt är ett vattenlösligt extrakt av vitpilens bark. Extraktet har en standardiserad halt av 20% naturlig salicylsyra (salicin). En riktigt effektiv aktiv ingrediens i ansiktsvatten, toner och rengöringsprodukter.

Pilbarksextrakt av vitpil (Salix alba), som är den europeiska pilsorten och den sort som innehåller störst halt salicin.

Extraktet doseras med upp till 10% (upp till 15% i produkter som sköljs av). Det innebär att ett ansiktsvatten med 10% pilbarksextrakt ger en halt av 2% salicylsyra.

Salicin verkar rengörande och milt exfolierande på ett naturligt sätt utan irritation, vilket är särskilt värdefullt för fet och oren hud med tilltäppta porer och för behandling av akne. Pilbarksextraktet stärker överhudens barriärskikt och verkar cellförnyande och fuktighetsbevarande i hudvårdsprodukter. Salicylsyra är en BHA-syra, betahydroxinsyra, som till skillnad från AHA-syra även löser olja och talg.

Pilbarksextrakt har även en stark antibakteriell funktion.

Vitpilsbark har en viktig plats inom örtmedicinsk tradition för behandling av smärta och inflammationer. Barkens huvudsakliga beståndsdelar är tanniner och salicin, som är en naturlig form av salisylsyra. I slutet av 1800-talet kunde salicylsyra framställas syntetiskt och därmed fick dagens huvudvärks- och smärtstillande tabletter med acetylsalicylsyra sin marknad.

INCI

Salix Alba Bark Extract

Ursprung

Italien

Certifiering

COSMOS Naturlig råvara

Förpackning

Glasflaska med skruvkork.

Förvaring

Mörkt & svalt

Aktiva ämnen och extrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.