Consciously crafted; Ett Hållbart och medvetet hantverk med de bästa ingredienserna för din hud!

BY ORGANIC MAKERS

Småskalig, handgjord, mikrobiomvänlig, ekologisk och effektiv hudvård! Kan det bli bättre? Med vårt egna märke “By Organic Makers” har vi skapat fantastiska hudvårdsprodukter för en långsiktigt välmående hud.

Produkterna tillverkas för hand av oss i vår hudvårdsverkstad i Malmö.

För oss är skapandet av bra, ekologiska hudvårdsprodukter ett hantverk där många delar ska klaffa; funktion, ekologi, doft, färg och känsla.

Vi har utvecklat en serie produkter som kan kombineras med varandra för en full hudvårdsrutin.

Rengöring

Mild, naturlig och effektiv rengöring som inte stör hudens mikrobiella balans. Vi har två ljuvliga rengöringsprodukter, en oljebaserad och en vattenbaserad. Välj din favorit eller använd båda om du är double cleansing-typen!

Micellar Cleansing Gel är en milt löddrande rengöringsgel som lämnar huden helt underbart mjuk, ren & återfuktad. Vi använder oss av milda glykolipider som rengöring i stället för starka tensider.

Rengöringsolja Oil-to-milk består av välgörande oljor som löser upp smuts. Oljan löses upp till en mjuk mjölk i kontakt med vatten; lätt att skölja av och en skön hudkänsla.

Fuktgel & serum

Aktivt fuktgel med niacinamid & hyaluronsyra

En väl återfuktad hud som behåller sin fukt även i torra miljöer är grunden i bra ansiktsvård.

En perfekt återfuktad och stärkt hud får du med vårt fuktgel boostat med Niacinamid och hyaluronsyra. Dessutom med hjälteingrediensen NAG som stimulerar hudens egen produktion av fuktighetsbevarande hyaluron.

Hydrating gel använder du efter rengöring, innan serum och/eller olja, för att hålla huden djupt genomfuktad hela dagen.

Lätt oljeserum med bio-retinol och chamzulene från Blå Renfana.

Bio-retinolen Bakuchiol är ett påvisat effektivt naturligt alternativ till syntetisk retinol .

Naturen är fantastisk, och det är också vårt ekologiska bakuchiolserum. Med Bakuchiol som bl.a. motverkar bildandet av fria radikaler, stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion. Kombinerat med Blå Renfana, rik på Chamazulen som har kraftigt lugnande, anti-inflammatoriska, rodnadsdämpande och regenererande egenskaper.

Använd någon droppe Bakuchiol Oil Serum efter fuktgel, fördelat över ansikte och hals.

Ansiktsoljor

Phytogenic Face Oil

Våra tre ansiktsoljor med botaniska oljor och extrakt:

Face Oil Indigo – Mild och lugnande – doftfri – för torr och känslig hud.

Face Oil Phytogenic – Balanserande för normal till fet och aknebenägen hud. Med en ljuvlig doft som är både frisk och mjukt blommig.

Face Oil Berry – Maximal antioxdant anti-age effekt. Passar alla hudtyper. Med ekologisk sandelträ och neroli som ger både doft och vård.

Hudvårdsrutin: Morgon

Tvätta ansiktet med enbart ljummet vatten, eller, om du föredrar, Med Glycolipid Face Cleanser. Fortsätt genom att klappa in ett 1-2 pumpningar Hydrating gel. Välj en av våra ansiktsoljor och fördela ett par droppar över ansikte och hals.

Hudvårdsrutin: Kväll

Tvätta ansiktet med Oil-to-Milk cleanser och sedan, om du önskar en dubbelrengöring, med Glycolipid Face Cleanser. Fortsätt genom att klappa in ett 1-2 pumpningar Hydrating gel.
För extra välgörande nattbehandling; massera in ett par droppar Bakuchiol Oil Serum. Välj en av våra ansiktsoljor och fördela ett par droppar över ansikte och hals.

Body Oil

Body Oil Lemongrass By Organic Makers

En skön kroppsolja för hela kroppen med välgörande ekologiska oljor och en mjukt kryddig citrusdoft.

Smörj in efter dusch eller bad medan huden fortfarande är fuktig.

By Organic Makers – Alla nya produkter

Deodorant i nedbrytbar papphylsa

Sedan tidigare har vi vår egentillverkade deodorant, ett resultat av flera års noggrant formulerande och testande. En mycket effektiv naturlig deodorant i form av ett matt, fast push-up stift i nedbrytbar papphylsa! Deodoranten är fri från aluminiumsalter & bikarbonat (som kan verka irriterande för vissa) – och är mycket effektiv och långtidsverkande.

  • Naturlig & ekologisk: Enbart ingredienser godkända i ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter.
  • Fri från aluminiumsalter, bikarbonat, alkohol & konserveringsmedel.
  • Mycket effektiv – en kombination av flera naturliga deoaktiva ämnen.
  • Hela produkten inkl. hylsa är biologiskt nedbrytbar.
  • Tillverkad för hand i Sverige