Vanliga frågor & svar

Frågor om din beställning:


Jag har inte fått någon orderbekräftelse – varför inte?

När du har lagt en beställning i vår webbshop skickas en orderbekräftelse automatiskt ut till den e-postadress du angett när du gjorde beställningen. Har du inte fått någon orderbekräftelse kan det bero på att:

Orderbekräftelsen har hamnat i skräpposten. Kolla ditt skräppostfilter så att den inte fastnat där! Du kan också logga in på ditt konto och se orderbekräftelsen där.

Du har råkat skriva fel e-postadress när du beställde. För att kontrollera detta kan du logga in på ditt konto. Har du precis skaffat ett konto och inte kan logga in eller begära ett nytt lösenord kan det bero på att du råkat skriva fel när du skrev in e-postadressen. Maila oss på webborder@organicmakers.se så hjälper vi dig att ändra adressen.

Jag har inte fått någon faktura. Vad gör jag?

Har du valt att betala med faktura skickas en faktura automatiskt från Svea Ekonomi till den e-post du använde när du gjorde ditt fakturaköp. Fakturan skickas strax efter att vi skickat din beställning, vilket kan vara 1-2 vardagar efter du gjort ditt köp. Har du inte fått din faktura har den hamnat i skräpposten eller stött på något annat tekniskt problem. Då kan du hämta din faktura med Bank-ID eller e-post. Tänk på att du behöver betala din faktura i tid, även om den hamnat i skräpposten. Har du inte fått din faktura via mail när ditt paket kommit kan den ha hamnat i skäppposten. Logga då in och hämta den här:

Hämta din faktura med Bank-ID >

Jag har inte fått någon avisering om mitt paket, fast det borde ha kommit nu. Vad gör jag?

Vi skickar oftast din beställning 1-2 vardagar efter lagd beställning. När vi skickat din beställning får du ett e-postmeddelande om att beställningen är skickad med ett spårningsnummer/länk så att du kan följa din beställning. (Det kan dröja tills på kvällen eller dagen efter innan posten hunnit registrera ditt paket i sitt system).

Om inte aviseringen om att ditt paket finns att hämta går fram som den ska, kan du via spårningslänken se om ditt paket kommit fram till ditt ombud och finns att hämta. Du kan då hämta det med ditt spårningsnummer och legitimation.

Har det gått mer än 5 vardagar sedan ditt paket skickades, och spårninglänken fortfarande inte visar att ditt paket kommit fram till ombudet, kontakta oss på webborder@organicmakers.se så hjälper vi dig!

Jag glömde en grej! Kan jag komplettera min beställning?

Det ska gå bra, om vi inte redan skickat din beställning vill säga! (Har du fått ett “din beställning är skickad”-mail kan du INTE göra en komplettering.)

E-posta oss på webborder@organicmakers.se för att få instruktioner om hur du gör en komplettering.

Det har blivit fel i leveransen.

I bland råkar vi göra fel när vi packar din beställning. Har det blivit fel i leveransen ber vi dig e-posta oss på webborder@organicmakers.se och berätta vad som blivit fel, så hjälper vi dig! Skicka gärna med en bild på det som blivit fel.

Kontakt:


Har du frågor angående en beställning i webbshopen?

E-posta oss på webborder@organicmakers.se


Har du övriga frågor?

E-posta oss på kundservice@organicmakers.se


 

Frågor om våra produkter:


Vad är det för hållbarhet på era råvaror, t.ex. vegetabiliska oljor?

Hållbarheten är olika för varje råvara. En del oljor har längre hållbarhet, en del kortare. Våra råvaror är så färska som möjligt för att maximera hållbarheten. På förpackningen hittar du aktuellt “minst hållbar till”-datum. Det betyder att produkten kan hålla betydligt längre än så. En vegetabilisk olja t.ex., luktar tydligt härsket när den är för gammal för att använda.

Förvaring: Vegetabiliska oljor förvaras bäst mörkt och svalt, t.ex i ett skafferi eller annan sval plats. Några få oljor är så känsliga att de bör förvaras i kylskåp. Detta anges i så fall på förpackningen och i produktinfon i webshoppen.

För övriga råvaror är mörk, torr och sval förvaring det bästa!

En del råvaror som salter, mineraler, och även vissa vaxer, har mycket lång hållbarhet (många år).

Jag beställde eteriska oljor m.m som hade en varningsmärkning jag inte var beredd på. Är de farliga att använda?

Många råvaror vårt sortiment är råvaror i koncentrerad form, inte färdiga produkter, och en del råvaror kräver enligt EU-lagstiftning varningsmärkning. Märkningen måste finnas på förpackningen och vara utformad exakt enligt EU’s regler (vi skriver alltså inte formuleringarna själva, det måste stå exakt som det gör). Varningsmärkningen gäller ren råvara, inte rätt doserad i en produkt.  I våra recept är doseringar kontrollerade så att de följer de doseringsregler som finns för användning i hudvård, så att du kan använda råvarorna helt säkert!

Exempel på produkter som i de flesta fall måste ha varningsmärkning är eteriska oljor. Eteriska oljor är kraftigt koncentrerade och ska aldrig användas outspädda på huden. Du kan läsa mer om eteriska oljor och säkerhet här >