Vegovaselin

Vegovaselin är precis vad det låter som; ett vegetabiliskt och veganskt vaselin!

Vaselin är det allmänt använda namnet på petroleumgelé, eller petroleum jelly som det heter på engelska. Men petroleumgelé är ingen vegetabilisk produkt, utan framställd av råolja (mineralolja) som även blir bensin med mera, och har inga hudvårdande ämnen i sig. Dock är konsistensen av vaselin; ett tjockt, lite klibbigt, geléartat fett som lägger sig utanpå huden och mjukar upp läppar, torr hud och sprickor, behaglig för skadad hud och som skydd för utsatta hudpartier.

Vi har därför tagit fram ett helt vegetabiliskt och veganskt vaselin; vegovaselin! Med samma konsistens och halvgenomskinlighet som det petroleumbaserade vaselinet, men gjord av enbart ekologiska vegetabiliska oljor och vax. Vegovaselin är även veganskt; innehåller inget bivax. Med sitt innehåll av rincinolja, solrosolja och karnaubavax ger det, förutom skydd, nyttiga fettsyror och näringsämnen till huden. E-vitamin är tillsatt för att förlänga hållbarheten, och E-vitaminen är också en nyttig anitoxidant för huden.

Vegovaselin kan användas som det är, men är också en utmärkt ingrediens till egna hudvårdsprodukter. Smält samman vegovaselinet med lite sheasmör t.ex, och du får en slät vit extremt fuktighetsbevarande kräm som är bra för den känsligaste hud, även babyhud.

  • 100 g

110,00 kr

INCI
Ricinus communis seed oil*, Helianthus annuus seed oil*, Copernicia cerifera cera*, Tocopherol (naturlig E-vitamin). *eko
Förpackning
Brun glasburk

Kunder som köpt denna produkt har även köpt:

Vaxer, fetter & smör

  • 92,00 kr I Lager

    Fettsyror:Stearinsyra (mättad) ca 45%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 45%Omega 6 (fleromättad linolensyra) ca 6%Palmitinsyra (mättad) ca 4% Sheaträdet växer vilt i Afrika och dess frukter tas om hand av kvinnokollektiv, som därmed ges försörjning i annars mycket fattiga områden. Det är ett tidskrävande arbete att framställa ekologiskt sheasmör. Trädets...

    92,00 kr
  • 98,00 kr I Lager

    Fettsyror:Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 60%Stearinsyra (mättad) ca 30%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 5%Palmitinsyra (mättad) ca 5%.  Sheanötterna kallas "kvinnornas guld" eftersom de enligt tradition plockas av kvinnor. Produktionen av vårt niloticasmör sysselsätter i dag mer än 750 kvinnor, som därmed får försörjning i annars mycket fattiga och...

    98,00 kr
  • 158,00 kr I Lager

    Fettsyror:Laurinsyra (mättad) ca 50%Myristinsyra (mättad) ca 18%Kaprylsyra (mättad) ca 10%Kaprinsyra (mättad) ca 6%Palmitinsyra (mättad) ca 8%Stearinsyra (mättad), ca 3%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 5% Kokosolja Virgin är ätbar och har en god doft och smak av kokos för matlagning.Kokosoljan är fast i rumstemperatur och har lång hållbarhet. Smältpunkt...

    158,00 kr
  • 78,00 kr I Lager

    Fettsyror:Stearinsyra (mättad) ca 35%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 37%Palmitinsyra (mättad) 25%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 3% Förtvålningstal NaOH: 0,138 Kakaosmöret har en praktisk form av polletterCertifierat ekologiskt DE-ÖKO-003

    78,00 kr
  • 110,00 kr I Lager

    110,00 kr
  • 118,00 kr I Lager

    Vaxet kommer i praktiska pellets, vilket gör det lätt att väga upp och smälta. Smältpunkt ca 65°C. Certifierat ekologiskt av Ecocert

    118,00 kr
  • 80,00 kr I Lager

    Används även för ytbehandling (E903) till livsmedel, t ex till frukt. Candelillavaxet har en neutral doft.

    80,00 kr
  • 98,00 kr I Lager

    Förtvålningstal NaOH: 0.062

    98,00 kr
  • 96,00 kr I Lager

    96,00 kr
  • 140,00 kr I Lager

    Fettsyror:Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 45%Stearinsyra (mättad) ca 35%Palmitinsyra (mättad) ca 8%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 6%Arakinsyra (mättad) ca 6 % Cupuaçu är mjukare än kakaosmör och har en smältpunkt på ca 32-36°C.  Använd Cupuaçosmöret ex. i salvor, body butter och cerat från ca 5-20%. I krämer ger en dosering mellan 2-5% en bra och...

    140,00 kr
  • 110,00 kr I Lager

    110,00 kr