Abyssinolja Aktiv

Abyssinolja Aktiv

Aktiv ingrediens för både hud- och hårvård.
Abyssin Aktiv är en aktiv, naturlig, oljelöslig ingrediens utvecklad ur oljan av oljekålsfrön (Abyssin) av sorten crambe abyssinica, även kallad abessinolja, abyssinian oil, oljekålolja eller crambe oil.

Abyssinolja Aktiv (Oljekål) har en speciell sammansättning av fettsyror som gör den mycket användbar i både hud- och hårvård. Abyssin Aktiv är en oljesammansättning med en hög andel erukasyra, vilket gör det till bra ersättning till silikoner för att ge glans till hår och göra håret silkeslent och lättkammat. Lämpar sig även bra till skäggvård.

I hudvård används Abyssinolja som en fuktighetsbevarande och mjukgörande ingrediens. Med antioxidanta och regenererande fytosteroler stärks hudens barriärskikt och hudcellernas membran görs mer elastiska, vilket även hjälper till att balansera huden. Absorberas snabbt av huden och ger en sammetslen och mycket lätt känsla i hudvårdsprodukter.
Abyssinolja aktiv är abessinolja utvecklad med oleylalkohol och extra fytosteroler, en modern naturlig ingrediens för ekologiska professionella hud- och hårvårdsprodukter. Oleylalkohol är en fettalkohol (av omega 9, oljesyra), som gör att oljan tränger in lättare i huden och håret och inte känns fet. Fettalkoholen stabiliserar även emulsioner, vilket gör Abbysinolja Aktiv till en bra aktiv ingrediens i serum och cremer.

INCI

Crambe Abyssinica Seed Oil, Phytosterols, Oleyl Alcohol

Ursrung

Abessinoljan: Sydafrika

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förpackning

Brun glasflaska med skruvkork.

Förvaring

Mörkt & svalt

Aktiva ämnen och extrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.