Guarkärnmjöl

Guarkärnmjöl

Ekologiskt mjöl som framställs av frövitan hos ärtväxten guar. Kallas i bland guargummi.

 

Guarmjölet används som ett naturligt förtjockningsmedel i hudvårdstillverkning: för att förtjocka och stabilisera creme och lotion, och för att göra geléer av vatten och vattenlösliga ämnen; t.ex Aloegel.

Guarkärmjölet löser sig snabbt i både kallt och varmt vatten. Rör om väl efter tillsättning (använd stavmixer vid behov). Förtjockningseffekten kan bli större med högre temperatur. Doseras med ca 0,5 -2%.

Mjölets goda förmåga att binda vatten gör det till en vanlig förtjockningshjälp i mat och bakning. Guar är både glutenfritt och laktosfritt, vilket gör det särskilt användbart för glutenfri kost.

INCI

Cyamopsis tetragonoloba gum

Ursprung

Indien

Förpackning

Påse

Naturliga tillsatser & pulver

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.