Eterisk olja Koriander

Eterisk olja Koriander

Eterisk olja korianderfrö är användbar i doftblandningar för sin upplyftande och stimulerande doft. I hudvård är korianderolja bra för dess antioxidanta, antispetiska och vitaliserande verkan. Passar alla hudtyper.

Ekologisk korianderfröolja har en kryddig, varm, lite jordig doft med inslag av citrus och mysk. Den gör sig bra tillsammans med t. ex. bergamott, citron, grapefruktneroli och andra citrusoljor; kryddiga dofter som ingefära, kanelmuskatellsalvia och svartpeppar; med trä- och barrdofterna enbär, douglasgransandelträ och tallbarr; samt med sötare dofter t. ex. geranium och vanilj. Doften av korianderfrön ska inte förväxlas med doften av de gröna bladen som är vanliga i matlagning.

Korianderolja används i Ayurvedisk medicin och massage mot matsmältningsproblem och för detox – vilket koriander även används till i traditionell aromterapi.

100% ren ekologisk eterisk olja framställd genom ångdestillering av korianderfrö. Terapeutisk kvalitet för hudvård, doft och aromaterapi.

Doftnot: Mellannot
Typ: Kryddig frisk
INCI

Coriandrum sativum fruit oil

Ursprung

Ungern

Certifiering

Ecocert ekologisk

Invärtes

Godkänd som smaksättare i livsmedel (GRAS-status).

Förpackning

UV-skyddande glasflaska med droppinsats

Förvaring

Ej över normal rumstemperatur

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.