Tranbärsolja

Tranbärsolja

Kallpressade ekologisk Tranbärsolja. Oljan är packad med essentiella fettsyran Omega 3, antioxidant A-vitamin och inflammationshämmande fytosteroler som tillsammans gör några droppar till ett naturligt verksamt serum för ansiktsvård.

Tranbärsolja är rik på essentiella fettsyror, vitaminer och fytosteroler. Oljans sammansättning gör den till en mycket bra aktiv ingrediens i egentillverkad hud- och hårvård.

Oljan är rik på antioxidanter; bl.a. med den särskilt verksamma sortens E-vitamin α-tocotrienol. Den innehåller även A-vitamin, som skyddar hudcellerna och kan bekämpa oxidativ stress från solens UV-ljus, samt antiinflammatoriska fytosteroler. Det är den enda oljan som innehåller lika delar av de essentiella fettsyrorna omega 6 linolsyra och omega 3 alfa-linolensyra med regenererande verkan för huden.

Alla dessa verksamma ämnen förklarar varför tranbärsolja är en eftersökt ingrediens för en daglig hudvårdsrutin till anti-ageprodukter, till irriterad, skadad, irriterad och torr hud.

Använd Tranbärsolja så här:

Kan användas som den är och eller i blandningar (från 5%); exempelvis i serum, ansiktsolja, ansiktskräm, body balm och hårolja. Tranbärsolja har en lätt känsla och går snabbt in i huden utan att kännas fet. Oljans lätthet gör den även bra att använda runt ögonen. Bra att kombinera med andra naturligt verksamma ämnen; som gurkörtsoljans GLA, svartvinärsoljans SDA granatäppleoljans punicinsyra och med cupuaçosmör och sheasmör rika på fytosteroler.

INCI

Vaccinium macrocarpon seed oil

Ursprung

Kanada

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Invärtes

Kan användas i matlagning/kosttillskott

Förpackning

30, 60 & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska

Förtvålningstal KOH:

0.190

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.