Jojobaolja Deodoriserad

Jojobaolja Deodoriserad

Ekologisk deodoriserad jojobaolja är en doftlös och färglös jojobaolja. Egenskaperna är i övrigt de samma som endast kallpressad olja: jojoba är mjukgörande, fuktighetsbevarande och passar till alla hudtyper, även fet hud.

Jojobaolja Deo är tillfälligt slut. Om du önskar en lätt och neutral olja rekommenderar vi Caprylic/Capric triglycerides som ersättning.

 

Jojobaolja Deo har lång hållbarhet och är en särskilt bra basolja i hudvårdsprodukter som t.ex. ansiktsolja som ska tåla solexponering. Tack vare att oljan är helt neutral – utan doft och färg – är den utmärkt att använda tillsammans med eteriska oljor i parfymoljor.

Ekologisk jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra, som finns i hudens fettvävnad. Det gör att jojobaolja verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Oljan passar därför till alla hudtyper. även fet och aknebenägen hud.

Att jojoba egentligen inte är en olja, utan består av flytande vaxämnen, förklarar varför jojobaoljan så effektivt binder fukt till huden.

Jojobaolja är med sin glatta känsla även en bra olja till ansiktsrengöring. Massera in olja i ansiktet för att lösa upp smuts smink. Torka av med ekologiska bomullsrondeller eller en handduk fuktad med varmt vatten. Skölj ansiktet.

INCI

Simmondsia chinensis oil

Ursprung

Israel

Certifiering

Certifierad ekologisk COSMOS/IONC

Förpackning

60 ml & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska.

Förvaring

Mörkt & svalt. Jojobaolja härsknar inte som olja. Stelnar i kylskåp.

Förtvålningstal NaOH

0.070

Förtvålningstal KOH

0.097

Vegetabiliska oljor

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.