Squalene

Squalene

Naturlig aktiv oljelöslig ingrediens tillverkad av olivolja. Squalene är en av överhudens egna lipider och har stor betydelse för en mjuk, återfuktad och hälsosam hud.

Squalenes främsta egenskaper som aktiv ingrediens för anti age är att det verkar hämmande för glykation och har antioxidant och antiinflammatorisk verkan på de skador som solens UV-ljus orsakar. Hudens egen produktion av squalene minskar med åldern, därför är det en ofta använd ingrediens i anti-ageprodukter.

Glykation är en irreversibel reaktion som sker när restsocker binder sig med och bryter ner hudvävnad (kollagen och elastin). Dessa produkter kallas på engelska “AGE” (Advanced Glycation End Products: resultat av framskriden glykation) Resultatet är att huden förlorar spänst och smidighet och rynkor bildas. Squalene minskar AGE i huden.

Så använder du Squalene:

Används i produkter för ansikte och kropp, i solskydds- och efter-solprodukter, samt i hårolja. En mild ingrediens som passar alla hudtyper; men är särskilt bra till torr hud. Utöver värdefulla hudvårdande egenskaper ger squalene bra spridbarhet och glid i en hudvårdsprodukt, och en silkeslen känsla.

I solskyddsprodukter stärker squalene solskyddet; SPF ökas.

Doseras ofta 2-5% i emulsioner och ca 4-20% i ansiktsoljor och serum.

INCI

Squalene

Ursprung

Frankrike

Certifiering

Certifierad naturlig ingrediens COSMOS/Ecocert

Förpackning

Glasflaska med skruvkork

Aktiva ämnen och extrakt

Prenumerera på Organic Makers nyhetsbrev.