Så här gör du din egen ansiktsolja – tutorial – video

Steg-för-steg-video! Så här gör du din egen ansiktsolja

Att göra sin egen lyxiga ansiktsolja är inte svårt alls! Du behöver en noggrann våg, en behållare att väga upp i, och så ingredienser och recept förstås!

Här i receptbloggen hittar du flera olika recept på ansiktsoljor. Tillvägagångssättet är det samma som i filmen. Välj ett recept som passar din hud. Du kan också testa fram ditt eget recept med dina favoritoljor. Alla oljor kan blandas med varandra och kan inte överdoseras. En del lyxiga oljor är dock så effektiva att det räcker med en mindre mängd för full effekt.

Glöm inte att ”tara” vågen när du ställt dit behållaren, det vill säga nollställa vågen med behållaren på, så att behållarens vikt inte räknas in. Det är också en bra idé att tara vågen mellan varje ingrediens. Bara håll inne ”tare” knappen tills displayen visar noll.

Recept på ansiktsolja

Här anger vi receptet i %. I filmen gör vi 100 g ansiktsolja vilket räcker till ca 3 st 30 ml glasflaskor. Gör du 100 g blir % samma mängd i gram. Gör du mer eller mindre räknar du om receptet till rätt mängder.

40% Aprikoskärnolja
34% Gurkörtsolja
15% Squalane
10% Havtornsolja (alt. tranbärsolja)
0,5% E-vitamin (eller annan oljelöslig antioxidant enligt dess dosering)
ev. upp till 1% eterisk olja. Vi använde eterisk olja geranium.

Gör så här:

Väg upp alla ingredienser som i filmen. Fyll på flaska, gärna med en praktisk pump!

ingredienser i receptet:

3 kommentarer

 1. Lisa 8 januari, 2023 Svara

  Hej,
  I filmen använder du Squalene men i receptet nedom står Squalane. Har lärt mig nu att det var inte riktigt samma sak. Funkar båda alltså?

 2. Marie 29 januari, 2019 Svara

  Jag ska testa ditt recept.. Jag har haft sån torr hud den senaste tiden nu under vintern. Måste verkligen hitta ett sätt att fixa det. För att hudkrämen jag har nu hjälper mig bara i 1-2 timmar, sen är jag torr igen 🙁

  tack för tipset, ska testa ditt recept imorgon 🙂

 3. Leila 30 april, 2017 Svara

  Tor hud ansikte,liten rinkor

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *