Oljekit; 6 olika oljor för fantastisk ekologisk hudvård

Nu har vi tagit fram ett kit med 6 st olika rena 100% ekologiska oljor för hudvård i praktiska pipettflaskor så att du kan använda dem direkt ur flaskan. Detta är det perfekta hudvårdskitet för dig som vill prova på, eller redan använder fina ekologiska oljor till huden. Eller varför inte ge bort till någon som behöver lite extra ekologisk hudvårdslyx? Du hittar kitet i webbutiken här>

De 6 oljorna kan användas precis som de är droppvis på huden, blandas med varandra direkt i handen innan applicering, eller droppas i din ekologiska ansiktskräm för en extra boost. Oljorna kan även användas till hårvård; särskilt arganoljan och broccolifröoljan är fina hårvårdare.

De 6 oljorna kommer i glasflaskor med pipett och är förpackade i en fin liten box. En beskrivning av varje oljas egenskaper medföljer. Storlekarna är speciellt framtagna för det här kitet och kan inte köpas separat.
De här oljorna ingår i paketet:

Ekologisk arganolja, jojobaolja och nyponfröolja - organicmakers.se

Arganolja 30 ml

Arganolja innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror. Argan är en  halvfet olja som är rik på antioxidanter och unika fytosteroler, schottenol och spinasterol, som hjälper torr, skadad och mogen hud. Arganolja är även en bra hårolja som återfuktar och ger håret lyster. Vårdar och ger näring till torrt, skadat och flygigt hår.

Jojobaolja 30 ml

Jojobaoljan är mycket mjukgörande och binder fukt till huden. Den verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion och passar därför till alla hudtyper, även fet hud. Skyddande. Jojobaoljan används ofta som rengöring med några droppar på en bomullsrondell. Dess långa hållbarhet gör den till en bra basolja i hudvård.

Nyponfröolja 30 ml

Nyponfröolja är en olja som tack vare sitt rika innehåll av A-vitaminsyran retinsyra verkar läkande och regenererande för huden och hjälper till att bibehålla hudens elasticitet och lyster. Nyponfröoljan är särskilt bra för acne och solskadad hud. Fleromättade fettsyror, med omega 3, alfa-linolensyra, stärker och reparerar hudens barriärskikt.

Ekologisk broccolifröolja, granatäppleolja och svartvinbärsolja

Broccolifröolja 10 ml

Broccolifröoljans ovanliga komposition av fettsyror gör den till en riktigt bra hud- och hårvårdande olja. Broccolifröolja ger både lyster och struktur till håret utan att kännas fet eller tynga ner. Bra ansiktsolja rik på erukasyra, som mjukgör, verkar utslätande och skyddar huden från uttorkning. Omega 3 och omega 6 ger näring till och verkar regenererande för huden, bra för anti-age.

Granatäppleolja 10 ml

Granatäppleoljan innehåller den ovanliga fettsyran punicinsyra som har antioxidant, regenererande och antiinflammatorisk verkan för huden. Granatäppleolja innehåller även en rad olika flavonoider, fytosteroler och polyfenoler; bl.a  antocyaniner och ellaginsyra, som kan minska UV-strålars skador på huden och motverka fina linjer. En riktigt lyxig ansiktsolja.

Tranbärsolja 10 ml

Tranbärsolja är en riktigt bra ansiktsolja som är rik på antioxidanter i form av särskilt verksamma former av E-vitamin, α-tocotrienol och A-vitamin som skyddar hudcellerna och bekämpar oxidativ stress från solens UV-ljus. Innerhåller inflammationshämmande fytosteroler som tillsammans med oljans A-vitamin gör att den passar bra till blandhy, fet hud och mot acne.

Paketet innehåller alla 6 oljor i praktiska pipettflaskor. Du doserar oljorna från några få droppar, till så mycket du känner att du vill använda, och masserar in på ren hud. Särskilt på natten är det bra med en extra dos för intensiv vård. Du kan använda dem var för sig, eller blanda några droppar av flera olika. Oljorna räcker länge, så det här lyxiga helt ekologiska paketet är en riktig bra present, såväl till dig själv som till någon du tycket extra mycket om!

Oljekit – 6 oljor för ekologisk hudvård >

5 kommentarer

 1. Jasmine 2 februari, 2016 Svara

  Hej!

  Mottager gärna tips på oljor eller smör som är bra vid atopiskt eksem. Har mkt problem med det, framförallt i ansiktet. Mailade er för ett tag sedan.
  Tiden att tillverka krämer och liknande är knapp så gärna oljor eller smör som går att blanda.

  Mvh
  Jasmine

 2. Organic Makers 5 januari, 2016 Svara

  I håret doseras broccolifrö- eller arganoljan med några droppar i handflatan som kramas in i håret. Arganoljan kan också användas med lite fler droppar över natten som en oljeinpackning.
  I ansiktet doseras oljorna från ett par till ca 10 droppar beroende på hur mycket man tycker om. Oljorna är ganska olika i sin karaktär, en del är te.x mycket torra och absorberas snabbt, så man får prova sig fram till den mängd som känns bra.
  Det medföljer en utförlig beskrivning av alla oljor i oljekitet.

 3. Josifina 2 januari, 2016 Svara

  Skulle gärna också vilja veta hur man använder dessa i håret och hur mkt man ska dosera. Även hur mkt man ska dosera i ansiktet 🙂

 4. Karin Johansson 27 november, 2015 Svara

  Hur använder man oljan i håret.
  Tappar hår pga mediciner

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Missa inga nyheter eller erbjudande!