Hitta råvaror & ingredienser till dina egentillverkade hudvårdsprodukter

Hitta råvaror & ingredienser efter funktion

Vi har kategoriserat alla våra råvaror & ingredienser efter löslighet, funktion, används till & bra för. En råvara / ingrediens kan finnas i flera olika kategorier. Välj kategori nedan för att se alla råvaror / ingredienser som matchar!

Så funkar kategorierna

Kategorierna anger vad råvaran / ingrediensen har för löslighet, funktion i hud- och hårvårdsprodukter, vad den kan användas i för typ av produkter, och vad den är särskilt bra för. Det finns också en kategori som listar alla råvaror / produkter som kan användas som de är på huden.

Tänk på att kategorierna listar alla ingredienser som matchar kriteriet. Väljer du t.ex råvaror / ingredienser som Används till: emulsioner får du många resultat. Vill du bara se ingredienser som är emulgerande väljer du i stället Funktion: emulgerande.

På produktsidan

På produktsidan listas också varje råvaras kategorier i rutan för mer information, se bild.

Recept!

Du vet väl att du kan hitta recept med råvaran / ingrediensen på produktsidan? Under varje produkts produktinformation hittar du 4 recept (om det finns minst 4), och finns det ännu fler listas de om du klickar på “visa fler”.

Resurser: Lär dig mer om råvaror, ingredienser och egentillverkad hudvård:

Kom igång med egentillverkad hudvård!

DIY ekologisk hudvård – en guide för nybörjare & nyfikna!

Olika typer av hudvårdsprodukter – Vilka ingredienser du kan använda i olika produkter – Vilka produkter som är enklast för nybörjare – Hur du går vidare med mer avancerad DIY hudvård.

Oljeguide – Lär dig allt om oljor

Oljor har stora skillnader i känsla & funktion

Lär dig om skillnaden på olika oljor och vilka oljor som är bra för vad i vår stora oljeguide!

Torrhetsgrad av vegetabiliska oljor

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *