Gör din egen naturliga Mineralfoundation

Gör din egen naturliga Mineralfoundation

Att göra sin egen naturliga make-up är både roligt – lite pilligt – och bra för huden! Den här innehåller bara rena mineraler, pigment och ekologiska bindmedel, så du har full koll på vad du använder på huden!

Och vad är enklare än en steg-för-steg video, där du ser precis hur du gör! Pigmenteringen är ett förslag, du kan behöva justera pigmenten för att få en ton som passar just din hud. Denna foundation är ganska ljus och går åt det gulare hållet. Har man en röd underton kan man minska det gula pigmentet, och är man mörkare får man ha i mer brunt. Ungefär lika många skopor gult som brunt ger en neutral ton. Börja med färre skopor och öka gradvis om det fortfarande känns för ljust när du har mortlat pulvret. Du kan dock tänka på att produkten blir ljusare på huden än vad den ser ut att vara i burken.
En miniskopa, som används i receptet, rymmer 0,05 ml.

Recept DIY mineralfoundation:

1 tsk Titandioxid
2 tsk Matt Mica
6 miniskopor Brun järnoxid
16 miniskopor Gul Järnoxid
2 tsk Jojobaolja eller Broccolifröolja
1/4 tsk Sheasmör Nilotica
ca 3 droppar naturlig E-vitamin

Gör så här:

Följ instruktionerna i videon! Att få en slät och fin massa kan vara lite pilligt, men du får snart in tekniken.

Det går bra att byta ut jojobaoljan till en annan vegetabilisk olja, exempelvis aprikos eller mandel, eller din favoritolja! Broccolifröolja ger en riktigt bra grund i Make-up, ungerfär som en primer, så broccolifröoljan passar extra bra i en foundation. Vill du ha en fastare konsistens och inte har torr hy kan man skippa sheasmöret, och eventuellt tillsätta några extra dropper olja tills konsistensen blir som du vill ha den.
Täckningen på det här receptet är medium. Du kan själv experimentera dig fram till dig fram till en täckning som passar dig! Vill du ha det mindre täckande kan du t.ex minska mängden titandioxid något och öka andelen olja.

E-vitaminen som tillsätts på slutet ger både riktigt bra hudvårdande egenskaper samt förlänger hållbarheten. Använder inte extra känsliga oljor som hampfröolja eller svartvinbärsolja i receptet så håller din foundation i minst ett år från tillverkning!

Filmen och receptet kommer från Linda på thepinkgrapefruit.blogg.se som är en riktig hejare på det här med mineralsmink. Fler av Lindas recept kommer så småningom!

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*