DIY KIT lip balms, cerat

Färdiga DIY KIT – ceratpaket för att göra egna cerat!

Enklare – eller roligare- än så här kan det knappast bli! Organic Makers färdiga DIY-kit för lip balms/cerat innehåller allt du behöver för att göra 12 st ekologiska cerat av superkvalitet! Fyllda med verksamma vegetabiliska oljor, vax och örtextrakt gör du enkelt cerat till hela familjen och vänkretsen. Eller, hehe, så behåller du alla själv!

Kitet är ju såklart också en perfekt present till de pyssliga och ekomedvetna! Vi har även gjort en liten film som visar hur du tillverkar ceraten! Den hittar du i det här inlägget >>

Varje kit innehåller ekologiska ingredienser till 10 st cerat: en flaska med oljeblandning (oljor+antioxidant+ev. doft), en påse kakaosmör och en påse vax, samt en 100 ml värmetålig glasbägare, en värmetålig glasstav för omrörning, 10 st cerathylsor, 12 st färdigtryckta etiketter och steg-för-steg instruktion.

Bara att sätta igång och skapa! Det finns två kit att välja mellan:

DIY Lip Balms med morot, apelsin och ingefära

Cerat med morotsextrakt som innehåller karotener och lykopen som är effektiva antioxidanter för huden. Jojobaolja och solrosolja ger mjukhet och lyster. Kakaosmör är packat med välgörande polyfenoler och ger en härlig konsistens åt ceraten. Veganskt candelillavax ger fasthet och skydd och verkar fuktighetsbevarande. Med antioxidant rosmarin som förlänger hållbarheten på ceraten. Doft av apelsin & ingefära.

DIY LIP BALMS NATURELLA (UTAN DOFT)

Cerat med välgörande vegetabiliska oljor och vax. Jojobaolja och solrosolja ger mjukhet och lyster. Kakaosmör är packat med välgörande polyfenoler och ger en härlig konsistens åt ceraten. Veganskt candelillavax ger fasthet och skydd och verkar fuktighetsbevarande. Med antioxidant rosmarin för hållbarhet. Utan tillsatt doft för känslig hud. Eller doftsätt ceraten själv med eteriska oljor!

Varje kit innehåller ekologiska ingredienser till 10 st cerat: en flaska med oljeblandning (oljor+antioxidant+ev. doft), en påse kakaosmör och en påse vax, samt en 100 ml värmetålig glasbägare, en värmetålig glasstav för omrörning, 10 st cerathylsor, 10 st färdigtryckta etiketter och steg-för-steg instruktion.

Gör ceraten från skratch

Har du redan provat på ceratkiten och vill göra dem igen, men utan utrustning och etiketter den här gången, är receptet på veganska cerat enligt följande: (Förinställd mängd är 50 g = 10 st cerat i plasthylsor eller 5 st cerat i papphylsor.)

Instruktioner hittar du i ceratpaketet eller vid något av våra andra cerat- & lipbalmsrecept:!Spara

9 kommentarer

 1. JohannaB 13 november, 2019 Svara

  Hej igen!
  Jag gillar verkligen era cerat med tefrö och eukalyptus. De har hållit sig jättebra och är alldeles perfekta i hårdhet. Nu är det snart dags att tillverka nya.
  Men jag tycker att det känns onödigt att köpa hela kitet varje gång. Jag har köpt några nu och det är ju super smidigt men det blir så många glasbägare och glasstavar här hemma 🙂 Dessutom har jag ju redan både kakaosmör, jojoba och bivax i mitt “förråd”. Därför undrar jag om ni vill dela med er av receptet på oljeblandningen så att jag kan köpa de produkterna och blanda till själv.

  mvh Johanna

  • JohannaB 14 november, 2019 Svara

   Eller kan man köpa bara flaskan med oljeblandning eller alla ingredienser fast utan utrustningen, det hade ju varit det smidigaste 🙂

   • Organic Makers 21 november, 2019 Svara

    Hej, Nu har vi uppdaterat med ett recept för ceraten. Se hör i inlägget ovan!

    • JohannaB 22 november, 2019 Svara

     👍🏻 Tack

 2. Ella 30 oktober, 2018 Svara

  Hej!
  Kan man tillägga ren Arganolja?
  Mvh
  Ella

  • Organic Makers 14 november, 2019 Svara

   Hej Ella!
   Du kan inte lägg till mer olja i receptet, då blir ceraten för mjuka, men du kan byta ut flytande olja i receptet du gör själv mot arganolja.

 3. Johanna 18 september, 2018 Svara

  Hej. Jag gjorde i vintras cerat utan doft med ert färdiga kit. Jätteroligt och jätteenkelt. Men ceraten blev efter ett tag (inom hållbarhetstiden kanske efter några veckor) väldigt hårda. Såpass att de knappt gick att smörja på läpparna, slängde några stycken. Funderar på om det var dem jag hade ute (i jackfickor och handväskor) som blev hårda (även när de varit inne i rumstemperatur igen) . Blir de påverkade av att vara ute i kyla? Eller gjorde jag något fel?
  Nu inför en ny vinter vill jag försöka igen men vet inte om jag ska hoppas på bättre resultat med samma ingredienser eller om jag ska försöka med nåt annat recept? Något annat vax kanske? Vet ni om något av era andra recept ger mjukare cerat?
  Tack för all inspiration, vägledning och fantastiska råvaror.

  • Organic Makers 19 september, 2018 Svara

   Hej Johanna!
   Vad synd att de blev så hårda, det brukar de inte bli. De blir ju hårdare av kylan, men mjukare inne i värmen igen.
   Du kan skruva ur dem ur cerathylsorna, smälta ner dem och tillsätta lite mer olja så blir de mjukare. Alla våra ceratpaket ska ha samma hårdhet (lagom), så jag vet faktiskt inte vad som blivit fel här.

   • Johanna 19 september, 2018 Svara

    Tack för svaret! Då ska jag prova igen. Vad bra att man kan justera genom att smälta om!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *