jasmin facebalm DIY

Face Balm Jasmin

Med ett mjukt och lättspridbart ekologiskt facebalm tar du ansiktsskyddet till en extra nivå. Många föredrar ett vattenfritt balm i stället för en ansiktsolja eller creme, och det är inte så konstigt! Balmet ger en mycket skön, matt känsla som bevarar fukten hela dagen utan att täppa till. Med bara naturliga välgörande ingredienser är det här precis vad ansiktsvård borde vara!

Det här facebalmet, eller lätta vattenfria ansiktskrämen, som den kanske ska kallas på svenska, bygger på vårt recept på flera varianter av face balm, med den största skillnaden att en del av myricavaxet är ersatt med jasminvax.

RECEPT FACE BALM JASMIN

Jag vill göra (gram):
g

Fas

%

Ingrediens

Mängd

35%Arganolja EKOMängd g
24.5%MyricavaxMängd g
10%JasminvaxMängd g
30%Caprylic/Capric Triglyceride EKOMängd g
0.5%Naturlig E-vitaminMängd g
3% Oljelösligt örtextraktMängd g

+ev. ca 0.3% eteriska oljor för ytterligare doft och funktion (ca 8 droppar per 100 g)

Receptnoter:

Du kan använda andra vegetabiliska oljor än bara arganolja om du vill. Ju torrare olja, desto torrare känsla till balmet. Använd en kombo av dina favoritoljor!
Caprylic Triglycerides används för att de gör balmet mycket lättspridbart, lätt och absorberande. Du kan ersätta det med en torr olja, men då förlorar du en del av den torra känslan och lättheten.

Gör så här:

  1. Väg upp alla ingredienser utom eteriska oljor och oljelösliga extrakt i en värmetålig behållare som rymmer minst dubbelt så mycket som receptets mängd.

    Smält i vattenbad eller på korta intervaller i mikrovågsugn under omrörning.

  2. När allt har smält tillsätter du ev. oljelösliga extrakt och ev. eteriska oljor och rör om då och då medan balmet svalnar och tjocknar.

    Häll upp i burkar när det tjocknat lite, men medan det forfarande är så mjukt så att det går att hälla, och låt svalna helt i burken. Det tar ca 1 dygn innan balmet når sin slutgiltiga fasthet!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *