Jasmin Body Balm DIY - organicmakers.se

Body Balm Jasmin

Krämigt sheasmör- & jasminbalm för hela kroppen

Ett väldoftande body balm gör du enkelt som här med jasminvax, sheasmör paradoxa och din favoritolja, t.ex Mandelolja, Jojobaolja eller Aprikosolja.

Body balmet är vattenfritt och ger mjukhet, lyser och doft, särskilt till torr hud. Med naturlig e-vitamin får du både hudvårdande egenskaper och en antioxidant som gör att balmet håller länge. Ytterligare en fördel är att blamet kan dubbla som såväl ett mjukgörande lipbalm och som vårdande salva till utsatta och torra hudpartier.

Om du vill kan du doftsätta ytterligare med eteriska oljor, för att möta upp den söta jasmindoften och skapa en ännu mer komplex doft. Upp till 1% (25-30 droppar per 100g) eteriska oljor kan du tillsätta. En bra kombo med jasminvaxet är den välgörande eteriska oljan frankinsence, gärna i kombination med kryddigare koriander eller aromatisk atlasceder. Blommiga toner som lavendelylang ylangpalmarosa och geranium passar också bra till!

RECEPT BODY BALM JASMIN

Jag vill göra (gram):
g

Fas

%

Ingrediens

Mängd

75%Sheasmör Paradoxa EKOMängd g
10%JasminvaxMängd g
14.5%Mandelolja EKOMängd g
0.5%Naturlig E-vitaminMängd g
1% ev. Eteriska oljor (utöver receptets %)Mängd g

Så här gör du Body Balm Jasmin

  1. Smält samman

    Smält i ett vattenbad eller på korta intervaller med omrörning emellan i mikrovågsugn. Jasminvaxet smältpunkt på 60 grader innebär att blandningen måste värmas till minst 60 grader för att vaxet skall smälta.

  2. Tillsätt ev. eteriska oljor

    1 g eteriska oljor motsvarar 25-30 droppar ut droppinsatsen på våra eteriska oljor.

  3. Häll upp & Låt stelna

    Häll upp i burkar eller dosor och sätt in i frysen i 15-30 minuter*. Ta ut ut frysen och låt stå tills rumstempererade. Klart!

*Sheasmör är en utmärkt mjuk och krämig mjukgörare, men produkter med sheasmör har en tendens att bli lite gryniga. Det beror på att de olika fetterna i sheasmöret har olika stelningspunkter. När du gör produkter som innehåller smält sheasmör, sätt in produkten i frysen de första 15-30 minuterna under nedsvalningen så undviker/minskar du grynigheten.

Hållbarhet:

Det här balmet är vattenfritt och behöver därför ingen konservering. Balmet håller minst ett år i rumstemperatur. Var bara noga med att inte få vatten i balmet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *