DIY ansiktsmask med arganolja och granatäpplepulver - Organic Makers

Arganolja + granatäpplepulver + gul lera = boostande ansiktsskrubb

En torr och glåmig vinterhud fixas i form med en riktigt uppfräschande och näringsgivande ansiktsskrubb. Granatäpplepulver är ett pulver av malda ekologiska granatäpplekärnor, och innehåller mängder med  antioxidanter och c-vitamin. De små, små kornen har en milt exfolierande verkan, utan att skada eller slita på huden. Gul lera är balanserande för fet hy, bra för känslig hud och rik på mineraler som är bra för huden. Leran verkar också rengörande. Blanda med Arganolja (eller en annan olja som passar din hudtyp) och ansiktshuden får sig en välbehövlig kick. Om du vill kan du tillsätta eterisk olja Frankincense som verkar antiinflammatoriskt, milt antiseptiskt och sammandragande.

Recept, 45 ml ansiktsskrubb:

Får plats i en 30 ml brun glasburk.

1-2 msk (15 ml) arganolja
1 msk gul lera
2 msk granatäpplepulver
4 droppar eterisk olja Frankincense

Blanda alla ingredienser noggrant i en skål. Applicera en teskedstor klick på fuktat ansikte. Massera lätt en stund och skölj av med ljummet vatten.
OBS. Den gula leran kan färga av sig lite, akta kläder.

Hållbarhet: Den här ansiktsskrubben innehåller inget vatten och håller därför över en månad i försluten burk. Var noga med att inte få vatten i burken när du använder den, då försämras hållbarheten.

Råvaror i receptet:

7 kommentarer

 1. Sandra 16 oktober, 2015 Svara

  Hej och tack för en super bra blogg!
  Kan man byta ut den gula leran mot annan lera om man istället för fet hy har torr hy?

  Allt gott!
  Sandra

  • Organic Makers 18 oktober, 2015 Svara

   Hej Sandra,
   Ja, det går bra att byta ut leran mot valfri sort. De olika lerorna gul, röd, grön och vit (kaolin) har lite olika egenskaper, du kan läsa om vilka vid respektive produkt! /Josefin

 2. Sara 9 september, 2015 Svara

  Tack för en fantastisk hemsida och underbara produkter!

  Jag är ny här och fick min första laddning förra veckan, så igår skred jag till verket och gjorde denna ansiktsskrubb och er AHA! ansiktsmask med vit lera, havre och hibiskusinfusion. Båda var lätta att göra och var underbara att använda, det som slog mig var – jag skrubbade först och kände mig efter det “oljig” (inte på ett dåligt sätt) i ansiktet och funderade på om huden då kunde vara “mättad” eller mindre mottaglig för alla gosaker i ansiktsmasken? Jag använda iaf ansiktsmasken och min hy såg fantastisk ut i morse när jag vaknade, men jag är ändå nyfiken, finns det nån nackdel med att första ha olja på huden och sedan t ex en ansiktsmask?

  Och en HELT annan fråga: min mamma är en riktig “torris” med väldigt torr hy och på hälarna får hon djupa självsprickor, vad skulle jag kunna göra till henne (ffa för fötterna) som kan förbättra detta?

  Tacksam för svar och tack för att ni finns!

 3. Ann-Sofie 26 maj, 2015 Svara

  Det här ska jag verkligen testa!
  Jag har lite mörks pormaskar på näsan jag alltid haft problem med , tror ni detta kan va lösningen eller är når av de andra recepten bättre till det?

 4. Inspirana 17 april, 2014 Svara

  Gud vilken härlig blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Missa inga nyheter eller erbjudande!