Makers Kelp

Fettlösligt extrakt av algsorten Kelp. Används som aktiv ingrediens i exklusiva hudvårdsprodukter för anti-age.

Kelpextraktet, som innehåller algens elastiska fibrer i form av proteiner och polysackarider, hjälper till att öka cellaktiviteten i huden. Dermatologiska studier har visat att hudens fasthet och elasticitet ökar efter 4 veckors användning.

Extraktet är verksamt på ett unikt sätt genom att det hämmar ökningen  och kan sänka nivån av proteinet progerin i huden. Progerin börjar ofta produceras i hudcellerna från 30-årsåldern och resulterar i att hudcellernas åldrande accelereras. På så sätt är progerin en biomarkör för hudens åldrande, alltså en indikator på hur fort huden åldras.

Kelpextraktet är fettlösligt och doseras med 1% i ansiktsoljor, serum och ansiktskrämer.

  • 10 ml
  • 30 ml

135,00 kr

INCI
Caprylic/Capric Triglyceride, Alaria Esculenta Extract
Ursprung
Frankrike
Certifiering
COSMOS Naturlig råvara
Förpackning
Brun glasflaska med skruvork

Kunder som köpt denna produkt har även köpt:

Örtoljor & oljeextrakt

  • 98,00 kr I Lager

    FettsyrorOmega 6 (fleromättad linolensyra) ca 50%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 25%Palmitinsyra (mättad) ca 20%Squalene, minst 5%Fytosteroler, ca 2,5% Det ekologiska amarantextraktet är framställt genom superkritisk CO2-extraktion, som tar till vara alla fettlösliga ämnen i amarantfrön på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker....

    98,00 kr
  • 155,00 kr I Lager

    Det ekologiska arnicaextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara arnicablommans fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Extraktet är löst i en blandning av ekologisk och kallpressad solros-, jojoba- och avokadoolja. Naturlig E-vitamin (tocopherol) är tillsatt för att öka hållbarheten. Arnica är ej för...

    155,00 kr
  • 158,00 kr I Lager

    Fettsyror:Omega 3 (ALA) ca 65%Omega 6 (fleromättad linolensyra) ca 20%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 5%Palmitinsyra och stearinsyra (mättade) ca 10% Det ekologiska chiaextraktet är framställt genom superkritisk CO2-extraktion, som tar till vara alla fettlösliga ämnen i chiafrön på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Ekologiskt...

    158,00 kr
  • 110,00 kr I Lager
  • 155,00 kr I Lager

    Det ekologiska kamomillextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara kamomillblommans fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Extraktet är löst i en blandning av ekologisk och kallpressad solros- och jojobaolja. Naturligt E-vitamin är tillsatt för att öka hållbarheten. Kamomilloljan har en mörkgrön färg...

    155,00 kr
  • 165,00 kr I Lager

    Det ekologiska morotsextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara morotens fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Extraktet är löst i en blandning av ekologisk och kallpressad solros- och jojobaolja. Naturligt E-vitamin är tillsatt för att öka hållbarheten och ge oljan ytterligare antioxidanta...

    165,00 kr
  • 150,00 kr I Lager

    Det ekologiska ringblomsextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara blommornas fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Extraktet är löst i en blandning av ekologisk och kallpressad raps-, jojoba- och mandelolja. Naturlig E-vitamin (tocopherol) är tillsatt för att öka hållbarheten.

    150,00 kr
  • 135,00 kr I Lager

    135,00 kr
  • 78,00 kr I Lager

    Det ekologiska rosmarinextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara rosmarinens fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Innehåller spår av ekologisk solrosolja som används för att standardisera extraktet.Kan även användas som antioxidant (E392) i livsmedel.Certifierat ekologiskt av DE-ÖKO-013.

    78,00 kr
  • 88,00 kr I Lager

    Det ekologiska rosmarinextraktet är framställt genom CO2-extraktion, som tar till vara rosmarinens fettlösliga ämnen på ett mycket milt sätt eftersom ingen upphettning sker. Innehåller spår av ekologisk solrosolja som används för att standardisera extraktet.Kan även användas som antioxidant (E392) i livsmedel.Certifierat ekologiskt av DE-ÖKO-013.

    88,00 kr