Sheasmör Paradoxa

Ekologiskt filtrerat sheasmör från Burkina Faso. Smöret är mycket mjukgörande och kan användas som det är eller som en fuktighetsbevarande ingrediens i ekologiska hudvårdsprodukter. Sheasmör passar särskilt bra till torr och skadad hud, för babyvård och massage. 

 "Paradoxa" är en art av sheaträdet som växer vilt i västra och centrala Afrika. Denna sort av sheasmör innehåller en större mängd mättade fettsyror och är därför fastare än det östafrikanska sheasmöret "Nilotica". Smörets smältpunkt är ca 35-40 grader och är därför även användbart för att ge fastare konsistens till ekologiska hudvårdsprodukter som salvor och cremer.

Paradoxa har som fett en mycket stor andel aktiva växtämnen som ger smöret en mångfald av hudvårdande egenskaper. Det binder fukt till huden och är alltså en bra återfuktande ingrediens. Höga halter av fytosteroler, tokoferoler (E-vitamin) och triterpener (cinnamater) gör att sheasmöret är antioxidant och anti-inflammatoriskt. Smöret ger även ett naturligt skydd mot skadligt UV-ljus och är bra och lugnande att använda när man har bränt sig.

Produktionen av vårt sheasmör följer kriterier enligt Union for Ethical Bio Trade för social hållbarhet och biologisk mångfald.

Mer produktinfo
  • 100 g
  • 500 g

88,00 kr

INCI
Butyrospermum parkii butter
Ursprung
Burkina Faso
Certifiering
Certifierat ekologiskt av Ecocert
Förpackning
100 g i brun glasburk, 500 g i plastburk

Kunder som köpt denna produkt har även köpt:

Fasta oljor, smör och vaxer

  • 88,00 kr I Lager

    Fettsyror:Stearinsyra (mättad) ca 45%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 45%Omega 6 (fleromättad linolensyra) ca 6%Palmitinsyra (mättad) ca 4% Sheaträdet växer vilt i Afrika och dess frukter tas om hand av kvinnokollektiv, som därmed ges försörjning i annars mycket fattiga områden. Det är ett tidskrävande arbete att framställa ekologiskt sheasmör. Trädets...

    88,00 kr
  • 94,00 kr I Lager

    Fettsyror:Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 60%Stearinsyra (mättad) ca 30%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 5%Palmitinsyra (mättad) ca 5%.  Sheanötterna kallas "kvinnornas guld" eftersom de enligt tradition plockas av kvinnor. Produktionen av vårt niloticasmör sysselsätter i dag mer än 750 kvinnor, som därmed får försörjning i annars mycket fattiga och...

    94,00 kr
  • 158,00 kr I Lager

    Fettsyror:Laurinsyra (mättad) ca 50%Myristinsyra (mättad) ca 18%Kaprylsyra (mättad) ca 10%Kaprinsyra (mättad) ca 6%Palmitinsyra (mättad) ca 8%Stearinsyra (mättad), ca 3%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 5% Kokosolja Virgin är ätbar och har en god doft och smak av kokos för matlagning.Kokosoljan är fast i rumstemperatur och har lång hållbarhet. Smältpunkt...

    158,00 kr
  • 78,00 kr I Lager

    Fettsyror:Stearinsyra (mättad) ca 35%Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 37%Palmitinsyra (mättad) 25%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 3% Förtvålningstal NaOH: 0,138 Kakaosmöret har en praktisk form av polletterCertifierat ekologiskt DE-ÖKO-003

    78,00 kr
  • 110,00 kr I Lager

    110,00 kr
  • 118,00 kr I Lager

    Vaxet kommer i praktiska pellets, vilket gör det lätt att väga upp och smälta. Smältpunkt ca 65°C. Certifierat ekologiskt av Ecocert

    118,00 kr
  • 80,00 kr I Lager

    Används även för ytbehandling (E903) till livsmedel, t ex till frukt. Candelillavaxet har en neutral doft.

    80,00 kr
  • 98,00 kr I Lager

    Förtvålningstal NaOH: 0.062

    98,00 kr
  • 96,00 kr I Lager

    96,00 kr
  • 98,00 kr Tillfälligt slut

    Fettsyror:Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 45%Stearinsyra (mättad) ca 35%Palmitinsyra (mättad) ca 8%Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 6%Arakinsyra (mättad) ca 6 % Cupuaçu är mjukare än kakaosmör och har en smältpunkt på ca 32-36°C.  Använd Cupuaçosmöret ex. i salvor, body butter och cerat från ca 5-20%. I krämer ger en dosering mellan 2-5% en bra och...

    98,00 kr
  • 105,00 kr I Lager

    105,00 kr